RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Водій не міг побачити пішохода і зупинитися": ЗМІ розповіли про нові деталі ДТП із кортежем Ярославського

Журналісти проекту "СтопКор" провели розслідування обставин ДТП із машиною кортежу Олександра Ярославського.

Про це повідомляє видання "Факти" із посиланням на відеоматеріал "Стопкора".

Журналісти зробили реконструкцію подій на місці події і завдяки цьому знайшли низку нових деталей.

Перша частина розслідування є реконструкцією ДТП. Журналісти виїхали на місце ДТП у темну пору доби і на такому самому автомобілі, як і той, що причетний до інциденту – Мерседес класу G ("кубик" або "гелік"). Від місцевих жителів журналісти дізналися, що ділянка дороги 534 км Київ – Харків – Довжанський небезпечна і не висвітлюється у нічний час. А місцеві часто перебігають 4-рядну швидкісну дорогу на порушення правил дорожнього руху. За попередньою версією слідства, загиблий у ДТП чоловік вирішив перейти дорогу у забороненому місці.

"Для цього йому необхідно було перелізти через цей відбійник і перетнути чотири смуги, якими мчать авто зі швидкістю не менше 100 км на годину", - розповів журналіст Кирило Вільний.

Експеримент із манекеном показав, що ніхто з водіїв проїжджаючих машин не міг своєчасно помітити на темній дорозі пішохода, що раптово вискочив на шосе. І, насамперед, "гелік" з гальмівним шляхом 45 м.

Другий блок розслідувань "СтопКора" стосується загиблого в ДТП Максим О. Як повідомляли ЗМІ, він був тричі судимий за наркотики, крадіжки та сімейне насильство стосовно матері. Його останній п'ятирічний термін повинен був закінчитися у вересні 2022 року. Але чоловіка звільнили достроково за умови, що з 22 до 6 ранку він перебуватиме вдома. З цією обставиною пов'язані два нюанси: за словами сусідів, увечері 9 лютого Максим О. був у стані алкогольного сп'яніння, погрожував суїцидом та втихомирювати його приїжджала поліція.

"Того вечора він був сильно п'яний, поводився агресивно, і кілька разів навіть загрожував рідним самогубством, через що двічі викликали поліцію", - повідомляють розслідувачі.

Журналісти запитують – чому з урахуванням цього факту та кримінального минулого загиблого його особу встановлювали три дні.

Також вони цікавляться, як у цьому стані та після спілкування з поліцією о 22.55 (через годину після 22.00) Максим О. опинився за 10 км від будинку на швидкісному шосе.

Команда "СтопКора" резюмує розслідування тим, що слід дати слідству виконати свою роботу та досконально вивчити обставини справи. І наголошує, що "здогади деяких посадових осіб можуть лише нашкодити слідчому процесу та сформувати громадську думку з хибних висновків".