RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Що відбувається на лінії фронту: зведення Генштабу ЗСУ за 28 лютого

У Міністерстві оборони України озвучили інформацію щодо ситуації з боями проти російських окупантів станом на 28 лютого.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба відомства.

Протягом дня російські війська проводили перегрупування та накопичення бронетехніки, та ракетно-артилерійського озброєння з метою оточити та захопити Київ та інші великі міста України, такі як Харків, Маріуполь, Одесу, Херсон. Значна кількість техніки приходить із території тимчасово окупованого Криму, а також із Білорусі.

У Міноборони також зазначили, що окремі підрозділи білоруських збройних сил розпочали рух до українського кордону на Волинському напрямку. Також територія Білорусі використовується російськими військовими для ведення ракетних та артилерійських атак територією України.

Літаки ТСК РФ відновили ведення повітряної розвідки об'єктів на території нашої країни з повітряного простору Білорусі. Водночас російські окупанти діють порушуючи всі міжнародні закони та конвенції, а також людську мораль - вони обстрілюють населені пункти з ракет та артилерії, завдають ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, вбивають ні в чому не винних людей.

Також зафіксовані випадки, коли окупанти засилали до українського тылу диверсійно-розвідувальні групи, члени яких були переодягнуті у нашу форму. Були випадки, що росіяни вивішували на своїй техніці білий чи український прапор з метою збити наших захисників з пантелику.

Війська Путіна дозволили собі влаштовувати безладну стрілянину по багатоповерхівках, а їхні мобільні групи отримали наказ знищувати вежі мобільного зв'язку. Це робиться тому, що окупанти налякані - вони розуміють, що українці зустрічають їх не "хлібом-сіллю", а "Байрактарами", "Джавелінами" та "Стінгерами", зазначили у Міноборони.

Раніше ми повідомляли, що російські агресори продовжують убивати мирних жителів міст України - у Харкові вони спалили сім'ю, яка вийшла набрати води.