RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Білий дім попередив Україну: Росія може застосувати хімзброю

Країна-терорист Росія може вдатись до застосування хімічної зброї у своїй війні проти України або ж провести операцію під "фальшивим прапором", щоб зробити в цьому винною нашу державу.

Про це написала прессекретарка Білого дому Джен Псакі на своїй сторінці у Twitter.

РосЗМІ вже почали поширювати фейк про те, що під Харків деякі "українські націоналісти" нібито завезли 80 тонн аміаку та готують провокації з використанням отруйних речовин для звинувачення Росії у застосуванні хімічної зброї.

"Тепер, коли Росія зробила ці неправдиві заяви, а Китай, здавалося б, схвалив цю пропаганду, ми всі повинні дивитися на те, щоб Росія, можливо, застосувала хімічну чи біологічну зброю в Україні, або щоб створити операцію під фальшивим прапором із її використанням. Це чітка закономірність", - застерігає речниця Білого дому.

Саме Росія має тривалий та задокументований досвід використання хімічної зброї, наприклад, у Сирії. Там Москва продовжує підтримувати злочинний режим Асада, порушуючи міжнародне право.

"Це все очевидний хід Росії, щоб спробувати виправдати свій подальший навмисний, неспровокований і невиправданий напад на Україну", - вважає Джен Псакі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Конгрес США ухвалив рішення про виділення Україні значної суми фінансової допомоги.