RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Куди поділася 60-кілометрова колона російських військ під Києвом: супутникові фото прояснили ситуацію

Збройні сили України в ході боїв за Київ розсіяли 60-кілометрову колону російських окупантів - вона складалася з танків, бронетехніки та буксованої артилерії.

Про це повідомляє CNN.

За даними супутникового знімку Maxar Technologies, російські військові машини видно на дорогах в житлових районах міста Озера - за 30 км миль на північний захід від Києва і на північ від контрольованої Росією авіабази Антонов у Гостомелі. Буксована артилерія та інші транспортні засоби ховаються в рідкісних ділянках дерев біля Луб'янки - приблизно за 5 км (на північний захід від аеропорту Антонова).

У той же час, у Берестянці, за 15-17 км на захід від аеропорту, було помічено кілька бензовозів, а також реактивні системи залпового вогню – вони розташовані в полі, поряд з деревами.

Зазначається, що частини конвою "значною мірою розсіялися та передислокувалися".

Крім того, згідно з даними британської розвідки, Росія займається перегрупуванням своїх сил для подальшого просування на Київ.

Раніше ми повідомляли, що БПЛА "Байрактар" Збройних сил України знищив командну машину російських окупантів у районі Макарова у Київській області.