RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Мобілізація в Україні: чи можуть забрати одразу на фронт

Незважаючи на загальну мобілізацію усіх військовозобов'язаних українців, непідготовлених чоловіків не забиратимуть до армії та не відпралять на фронт. Такі люди будуть більш важливі в тилу для підтримки життєздатності економіки.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков під час свого брифінгу.

"У державі оголошено військовий стан, триває мобілізація. Командування збройних сил вимагає вас не втрачати контакт. Будьте на зв'язку, не губіться. Ви потрібні країні! Якщо ви переїхали з сім'ями до інших регіонів, повідомте місцевий центр комплектування та соціальної підтримки. Ніхто не забиратиме непідготовлених людей до армії та відправлятиме на фронт. У цьому немає сенсу. Навпаки. Наша армія зупиняє більш численного ворога, тому що вона мотивована, краще навчена та озброєна. Ми не переможемо Росію кількістю. Ми подолаємо її якістю", - заявив Рєзніков.

До бойових підрозділів відправлятимуть людей, які мають відповідні навички, зброю та оснащення.

"Просто будьте на контакті із центром комплектування за місцем проживання. Це потрібно не лише для оборони, а й для країни та економіки. Щоб ми розуміли всі можливості і могли планувати", - зауважив міністр оборони.

За його словами, перемога України можлива за умови того, що наша економіка працюватиме та створюватиме відповідні можливості для оборони. Тому всі підприємства та виробництва, які можуть працювати, мають продовжувати своє функціонування.

До того ж у центрі та на заході України створять додаткові виробничі майданчики, що працюватимуть у сфері оборони. Частину потужностей перенесуть і цивільні підприємства.

"Звертаюся до тих, хто був змушений виїхати до інших регіонів – не намагайтеся перечекати. Не розраховуйте лише на свої заощадження. Шукайте роботу. Державна влада робитиме все можливе, щоб допомогти регіонам адаптуватися до нових реалій. Діятимуть програми прямої підтримки людей. Але міцний тил – це запорука міцної оборони. Все, що може працювати та розвиватися, має це робити", - закликає Рєзніков.

Також він просить українців за можливості не випадати з економічних процесів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про тих, кого не забиратимуть на війну під час загальної мобілізації.