RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

За Київ можна не хвилюватися, а Маріуполю треба триматися – Арестович

Під час боїв на території України армія противника втратила понад 30% складу. Щодня гине близько тисячі окупантів.

Про це в ефірі телемарафону UA разом заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

"Вони гинуть, гинуть сотнями. Близько Маріуполя точно 250 убитих, понад 700 поранені. Втрати точно ростуть, близько 500-1000 на день, але порахувати важко. 14-15 тисяч точно, але обережно говорять понад 12 тисяч", - розповів він.

Наразі, за словами Арестовича, окупаційні війська можуть змінити хід військових дій, тільки продавивши ситуацію у Маріуполі чи на території ООС.

"Про Київ вже можна не хвилюватися, всі сили, які були кинуті до столиці, вже розбиті. Також Харків, Суми, Чернігів. Противник наступає у Маріуполі, зоні ООС та Миколаєві. Київ – у відносній безпеці. Навіть якщо вони накопичать резерви – їх кинуть у ООС, якщо полізуть – ми їх уб'ємо”, – розповів Арестович.

За його словами, українських сил у Маріуполі достатньо, щоби окупанти його не змогли взяти штурмом. При цьому головна проблема, на думку радника глави Офісу президента, "у тому, що у місті залишилося 300 тисяч цивільних, і ворог урівнює його із землею".

Нагадаємо, раніше керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін заявив про те, що захисники Маріуполя "зубами тримаються за кожну цеглу" міста.