RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Британцям запропонували "заробити" на прийомі біженців з України: скільки заплатять

Жителям Великобританії заплатять по 457 доларів на місяць за прийом українських біженців, які рятуються від агресії Росії.

Про це повідомляє CNN із посиланням на міністра житлово-комунального господарства, громад та місцевого самоврядування Майкла Гоува.

За його словами, всі громадяни України матимуть право на “будинки для українців” і додав, що кількість біженців, яким можуть дати притулок за цією програмою, не обмежена.

Чиновник зазначив, що українці “матимуть повний та необмежений доступ та пільги, охорону здоров'я, зайнятість”. Для участі у програмі британці мають надати житло на строк не менше ніж пів року, а також пройти необхідні перевірки.

Гоув сподівається, що програма швидко розшириться та охопить, крім приватних осіб, благодійні організації, церкви та громадські групи.

Як раніше повідомляв “Апостроф”, поляки, які дають у себе притулок українським біженцям, отримають фінансову підтримку від держави у розмірі близько 263 доларів на місяць. При цьому у Варшаві та Кракові заявили, що вже не в змозі приймати українців, які тікають від російської агресії.