RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Телебачення України переходить на особливий режим роботи, що зміниться

Український президент Володимир Зеленський підписав укази щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану та нейтралізації загроз інформаційній безпеці України.

Про це йдеться у відповідних указах №151 та №152.

Перший указ стосується встановлення особливого режиму національної цифрової телемережі "Зенбуд". Документ передбачає включення даної компанії на час воєнного стану до Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення України.

"Зенбуд", адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, а також Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення мають забезпечити:

  • постійне функціонування об'єктів цифрового етерного мовлення та безперебійну трансляцію телеканалів у МХ – 1, -2, -3, -5;
  • цілодобовий моніторинг етерної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових та наземних каналів;
  • резервування супутникових каналів доставки програм та обладнання головної станції мультиплексування;
  • резервну доставку телеканалів у цифрові передавачі за допомогою альтернативного оператора супутникового зв'язку.

У свою чергу, згідно з указом №152, потрібно об'єднати для реалізації єдиної інформаційної політики всі загальнонаціональні телеканали, де більшість програм – інформаційні та/або інформаційно-аналітичні, на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації – цілодобовому інформаційному марафоні "Єдині новини #UАразом".

Нагадаємо, нові послуги Дія TV та Дія Радіо необхідні для того, щоб українці завжди могли дізнаватися про актуальні новини з перевірених джерел. Навіть якщо окупанти глушать сигнал або підривають телевежі та радіостанції.