RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Колонна з 4 тисячами маріупольців прибуває до Запоріжжя - Кирило Тимошенко

Евакуаційна колона з 4 тисячами маріупольців, яку впродовж двох днів блокували російські окупаційні війська, продовжила рух та вже перебуває на підконтрольній Україні території.

Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram.

За словами Тимошенка, людям довелося два дні залишатись посеред поля, адже окупанти не хотіли випускати людей на безпечну територію.

"Не дивлячись на домовленості і погоджений маршрут, ця колона, в якій перебуває декілька тисяч маріупольців, два дні простояла фактично заблокована російськими блок-постами. Люди жили фактично у полі", – зазначив він.

Тимошенко зазначив, що колона вже на шляху до Запоріжжя та подякував волонтерам, які допомагали людям пережити блокаду окупантів.

"Ми хотіли б сказати велике дякую волонтерам, які годували і допомагали людям. Хотілося б сказати дякую водіям, які практично третю добу вже у дорозі. Вже автобуси доїжджають до Запоріжжя. Там багато жінок, дітей, є поранені. Усім їм буде надана допомога. Але найголовніше, що всі вони вже у безпеці. Слава Україні!", – підкреслив заступник голови ОП.