RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Україні треба дати максимум зброї: названо 5 кроків для перемоги над Росією

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау підготував план перемоги України з допомогою злагоджених та рішучих дій Заходу. Агресор має бути обезкровлений та деморалізований.

Він написав статтю "Росія оголосила війну Заходу. Як перемогти", окресливши ключові кроки західних країн у протистоянні з країною-терористом Росією.

На його думку РФ атакує не лише нашу державу, а й руйнує інституційну систему, яка була створена для захисту світу від неспровокованих воєн. Він згадав про Будапештський меморандум 1994 року, в якому Україна відмовилася від ядерного арсеналу. Росія мала би бути опорою цієї системи, оскільки вона не лише підписала Меморандум, а й була засновником Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту 1975 року та Паризької хартії Нової Європи 1990 року. Однак, зараз країна-агресор блокує ці інститути та не дозволяє їм виконувати свої зобов'язання щодо втручання у разі загрози миру.

"Якщо Росія виграє війну проти України, застосування сили поступово стане новим стандартом у міжнародній політиці. Бажання перекроювати карти та розширювати території стає все більш поширеним у всьому світі", - попереджає Рау.

План перемоги України та демократії за Збігнєвим Рау

Україні треба дати всю зброю, необхідну для боротьби з російським агресором.

Єдине чого прагне російський диктатор - капітуляція України та відродження імперії. Йому не потрібні компроміси.

"І навіть якщо не зможе досягти цієї мети зараз, то просто так не здасться. Він продовжуватиме нести смерть та руйнування, щоб підірвати бойовий дух українців. Єдиний спосіб, яким міжнародна спільнота може вплинути на його розрахунки, – це озброїти Україну до зубів, зробивши цю мету недосяжною", - наголошує міністр.

Союзникам США у всьому світі необхідно збільшити свої інвестиції в оборону.

Вторгнення РФ в Україну є переломним моментом, оскільки це доводить зростання непередбачуваної агресії. Унаслідок цього США мають терміново переозброювати своїх союзників та партнерів, включно з Україною. Міністр вважає, що треба захохочувати країни за допомогою нової програми ленд-лізу, аналогічної до тієї, що була введена Сполученими Штатами під час Другої світової війни.

НАТО повинно негайно збільшити свою військову присутність на східному фланзі Європи.

Це варто розглядати як відповідь для РФ на її абсолютне ігнорування зобов'язань щодо підтримки миру в Європі.

Путін не повинен мати ілюзій щодо того, як довго триватимуть санкції.

Санкції не можуть бути зняті до того моменту, доки Росія не виведе всі війська з усіх територій у межах міжнародно визнаних кордонів України і доки не виконає положення Будапештського меморандуму та не виплатить репарації Україні.

Ціна цієї війни має бути руйнівною для росії не лише з фінансової точки зору.

"Міжнародна спільнота має притягнути до відповідальності тих, хто уможливив цю війну, та військових злочинців. Ми притягнули до відповідальності військових злочинців після війни у колишній Югославії, і ми не можемо допустити, щоб винні у військових звірствах в Україні залишилися безкарними. Усі держави рівні та підпорядковуються одному й тому ж набору законів", - пише Збігнєв Рау.

Також він наголошує на тому, що всі іноземні компанії мають піти з ринку Росії, а довіру має бути втрачено на багато років, оскільки тільки тоді провал повномасштабної російської війни дійсно матиме стримуючий ефект у глобальному масштабі.

"Будь-який потенційний агресор має двічі подумати, перш ніж зважитись на напад на іншу суверенну країну в майбутньому. Подолання цієї політики агресії також допоможе повернути розум засновникам ООН та ОБСЄ", - зазначає міністр.

Окрім цього, міжнародна спільнота повинна підготувати план відновлення України, використавши й конфісковані активи російських олігархів.

На думку Рау, якщо світ дозволить агресивним війнам повернутися в якості зовнішньополітичного інструменту держав, міждержавні конфлікти знову стануть нормою, а заснований на правилах міжнародний порядок буде втрачено разом з його інститутами. Фактично ця війна йде не тільки проти України чи навіть Європи, а проти всього цивілізованого світу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки часу знадобиться на відновлення зруйнованих війною будинків та інфраструктури.