RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українські політики та бізнесмени закликали CNN не поширювати російські фейки

Понад 200 українських політиків і бізнесменів підписали відкритий лист до CNN щодо використання російських пропагандистських наративів.

Повний текст звернення оприлюднив один з підписантів, відомий бізнесмен Сергій Тарута.

"На нашу думку, автори і аудиторія CNN частково стали об’єктом токсичних дезінформаційних атак кремля. Оголошуючи свою жорстоку і руйнівну війну, володимир путін назвав її метою "демілітаризацію" і "денацифікацію". Росія скидає бомби на мирні українські міста для того, щоб зупинити геноцид російськомовних мешканців неонацистами. Прикладом таких неонацистів російська влада називає полк Національної Гвардії "Азов", - йдеться в листі.

В листі також наведені конкретні приклади викривлення інформації. Зокрема, свідома плутанина між полком Національної гвардії "Азов" і партією Національний корпус, брехня стосовно фінансування полку "Азов" олігархами та ін.

Підписанти наголошують, що "ми маємо справу не з випадковими неточностями, а з вмілими дезінформаційними наративами, які б’ють по найбільш болючих точках Заходу з єдиною метою ослабити військову і політичну допомогу Україні". Вони закликають CNN принести вибачення військовим і зняти з сайту колонку, що містить грубі пересмикування.

"Медіа світового рівня не має поширювати маразм путінських псів. Вся Україна очікує на вибачення перед бійцями", - прокоментував ситуацію засновник полку "Азов" Андрій Білецький.

З 24 лютого, міжнародні ЗМІ періодично публікують матеріали, які свідомо очорняють українських захисників, зокрема, й воїнів полку "Азов".