RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Ракетний "меч" України: як дістати до Москви

Україна може самостійно створити крилату ракету дальністю 1—1,5 тис. кілометрів, яка долетить до Москви. Для цього наша країна має все, в тому числі фахівців.

Про це в ефірі програми "Фронт Бадрака" на Апострофі TV розповів колишній секретар РНБО (1996 - 1999 рр.), перший віцепрезидент Національної академії наук України Володимир Горбулін.

На запитання журналіста, чи зуміємо ми винести урок на майбутнє і зайнятися власними ракетно-зенітними комплексами, він відповів: “Я думаю, що у нас для цього є всі можливості. І для зенітних ракетних комплексів і для серйозних крилатих ракет морського формату. Ми маємо такі можливості, маємо фахівців, але ми дуже довго були мирною державою”.

За словами Горбуліна, щоб зробити ракету дальністю до тисячі кілометрів, Мінстратегпрому треба створити організаційну структуру, яка б несла політичну відповідальність перед державою за створення цього виду озброєнь.

“Усі можливості з погляду машинобудування, з погляду танкобудування, з погляду мізків – а це найголовніше – ми маємо. Нам не потрібно літати на 12-13 тисяч кілометрів, як це було необхідно за СРСР. Нам достатньо, я гадаю, радіуса 1—1,5 тис. кілометрів”, – сказав екссекретар РНБО.

На уточнююче запитання, чи це потрібно для того, щоб дістатись до Москви, Горбулін відповів: “Я не хочу цього говорити. Це якраз остання дальність для ракет малої дальності, на всі випадки життя”.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Україна має достатньо можливостей для створення "щита та меча" - Володимир Горбулін