RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Не Толстой із Булгаковим бомбардують Київ: нардеп висловився проти перейменування вулиць у столиці

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев не підтримує ініціативу з перейменнування вулиць, названих іменами російських письменників.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

За його словами, Булгаков, Пушкін і Толстой не мають національності та становлять частину світової культурної спадщини.

"Це не Толстой з Булгаковим бомблять Київ, це роблять дикуни, які не мають з культурою нічого спільного. І саме тому, що ми не дикуни, що ми є частиною великої європейської цивілізації, ми повинні відрізняти зерна від полови, зграю дикунів від кращих витворів мистецтва", - аргументував Гетманцев.

Водночас він запевнив, що розуміє людей, які пропонують прибрати пам'ятники чи перейменувати вулиці на честь цих письменників.

"Якщо тобі чинять абсолютне зло - в Бучі, Маріку, Харкові, ти хочеш помститися. Всьому, що навіть формально із злом пов’язано. Знищити навіть згадку про зло зі свого життя", - написав нардеп.

Також він додав, що твори російських письменників "самим своїм фактом заперечують злочини перед людяністю", зазначивши, що свого часу Моцарт, Шиллер, Манн, Кафка власною творчістю заперечували нацизм.

Раніше повідомлялось, що КМДА підтримала ініціативу про перейменування вулиць та станцій столичного метрополітену у рамках дерусифікації. Незабаром Київрада запропонує варіанти нових назв.