Оренда квартир подобово: де найвигідніше знімати житло

Після початку повномасштабної російсько-української війни попит на оренду житла в деяких регіонах збільшився у 15 разів, а от, наприклад, у Києві ситуація інакша - попит, як і ціни, впав.

Про те, де найвигідніше орендувати житло, розповіли аналітики OLX.

На сайті OLX найбільше пропозицій оренди квартир - більше 10 тисяч оголошень. Серед великих міст України зараз найдешевше винаймати житло в Києві, а найдорожче в Ужгороді зі зрозумілих причин.

"У порівнянні з усіма великими містами, в Києві найнижча середня вартість ночівлі в однокімнатці – всього 578 гривень на добу. В Черкасах доведеться віддати близько 600 гривень за ніч, а найдорожче – в Ужгороді. Тут оренда доби в однокімнатній квартирі обійдеться, в середньому, у 850 гривень", – розповіли аналітики.

Середня ціна за добу оренди квартири у травні становить:

Із орендою будинків ситуація відрізняється, адже на сайті станом на травень є лише близько 1355 активних оголошень. Наприклад, у Кропивницьому оренда будинку на добу коштує в середньому 725 гривень. У Волинській області від 925 грн до 1436 грн, а от у курортних містечках і селах Карпат близько 1000-2000 грн за добу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як змінилася ціна на оренду житла в Україні та на які поступки готові власники квартир.