RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Україна відтіснить ворога на позиції, які він обіймав на 23 лютого: генерал назвав терміни

Уже до кінця літа Україна зможе відтіснити ворожі російські війська на позиції, які вони займали на 23 лютого 2022 року, перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну.

Як повідомляє телеканал "Дом", про це заявив американський генерал-лейтенант у відставці, екс-командувач Сухопутним командуванням союзників та армією США в Європі Бен Ходжес.

Він зазначив, що вирішальним фактором перемоги буде правильно налагоджена логістика.

"Я вважаю, що логістичні можливості росіян погіршуються, у той час як можливості українців навпаки. І коли буде правильне становище, російські сили рухнуть, буде кульмінація. Я думаю, це, швидше за все, відбудеться в серпні", - спрогнозував він.

"За моєю оцінкою, до кінця літа українські війська відсунуть російські як мінімум до лінії, на якій вони були 23 лютого" , - розповів Ходжес.

Генерал спрогнозував, що в армії РФ все ще багато артилерії та ракет, а його прогноз справдиться після того, як вони закінчаться.

"Коли вони не зможуть чинити тиск на українські війська - від Херсона і до Донбасу, тоді і буде наступна переломна точка на цій стадії операції. І тоді до кінця літа, якщо ми виправимо тилове забезпечення, логістику, то ЗСУ зможуть вигнати російські війська", - Розповів Ходжес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що РФ з початку повномасштабного вторгнення використала вже близько 60-70 відсотків запасів високоточної зброї.