RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Загроза ядерного удару РФ по Україні: російський дипломат відповів

Застосування ядерної зброї у війні проти України з боку Росії є малоймовірним – у регламенті РФ прописані випадки, коли її можна використати.

Таку думку висловив російський посол у Великій Британії Андрій Келін в інтерв'ю ВВС.

За його словами, у РФ використання ядерної зброї суворо регламентовано – це можливе лише у випадках відповіді на агресію, коли державі хтось чи щось серйозно загрожує.

"Це не має нічого спільного з поточною операцією" , - сказав посол.

У відповідь на таку заяву, журналіст ВВС Клайв Майрі зазначив, що однією з причин вторгнення Росії в Україну, РФ назвала якраз таки "загрозу існування Росії" через плани України отримати ядерну зброю, які нібито мали місце.

Подібні заяви звучали і від інших високопоставлених російських діячів – секретаря Радбезу Миколи Патрушева чи голови російської делегації на переговорах з Україною Володимира Мединського.

Андрій Келін відповів, що Росії для вирішення цієї проблеми достатньо проведення "обмеженої воєнної операції", що, за його словами, зараз і відбувається в Україні. Він також додав, що РФ свідомо не нарощує чисельність свого угруповання, яке задіяне в Україні, оскільки вважає, що наявних там військ "достатньо, щоб вирішити наші завдання".

Також, посол Росії відкинув і причетність військових РФ до звірств у Бучі, Гостомелі та інших українських містах, назвавши те, що там відбувалося, "постановкою".

Раніше ми писали, що в ГУР оцінили загрозу застосування Росією ядерної зброї.