RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Зрив деблокади Маріуполя: який допустили стратегічний прорахунок

Для успішної деблокади Маріуполя, на підтримку українських бійців необхідно було створити одночасний зустрічний прорив маріупольського гарнізону, проте після незрозумілих дій 36-ї бригади морської піхоти це стало неможливим.

Читайте також: "Примара" Азовсталі продовжує вбивати окупантів навіть після евакуації захисників України

Про це розповіли співрозмовники видання "Українська правда".

За словами командира "Азова" Дениса Прокопенко, дії 36-ї бригади морської піхоти не піддаються ніякому логічному поясненню.

"Спочатку один батальйон раптово здався в полон, це було ще 4-го квітня. В результаті чого ми втратили на той час єдиний шлях сполучення між "Азовом" та 36-ою бригадою. Потім несподівано командир 36-ої бригади прийняв рішення, нікого не попередивши, просто піти на прорив у невідомому напрямку і тим самим втратив багато людей. Так само багато людей було кинуто напризволяще, і вони просто потрапили в полон", – розповів він.

Інший співрозмовник, близький до "Азова" додав, що морпіхи здались з танками, із РСЗВ, із боєприпасами, чим дуже послабили сили оборони. На його думку, із таким ресурсом можна було ще довго триматися.

Іще один співрозмовник висловив розуміння щодо цих вчинків.

"Їх теж треба зрозуміти. Жити під щоденними обстрілами, які ніколи не припиняються, з мінімумом їжі-води… На таке не всі здатні, чисто психологічно. Важко навіть уявити, наскільки це страшна реальність. Тому командир прийняв рішення таке, яке прийняв", – заявив він.

Раніше ми писали, що окупанти передали Україні тіла загиблих захисників Маріуполя.