RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Хто з пенсіонерів може отримати виплати з банків поштою: відповідь Кабміну

Пенсіонери, які проживають у "гарячих точках" чи окупованих регіонах, зможуть одержувати гроші з банків через поштові відділення.

Таке рішення підтримав уряду сьогодні, поінформував представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук.

Виплати здійснюватиметься через АТ "Укрпошта" за таких умов:

  • підтвердження технічної можливості робити відповідні виплати;
  • подання звіту про виплати пенсій на територіях за попередній виплатний період.

Посадовець додав, що пенсії будуть переведені з фінустанови на Укрпошту, якщо упродовж 60 днів перед датою повідомлення про неможливість здійснювати видачу коштів за поточними рахунками пенсіонерів не було видаткових операцій. Також виплати переведуть, якщо з 24 лютого цього року пенсіонери не звертались в органи Пенсійного фонду чи органи соцзахисту населення стосовно способу виплати пенсій та фінансових допомог.

"Передбачено, що у разі надходження до Мінсоцполітики та/або Пенсійного фонду інформації від НБУ щодо неможливості здійснювати уповноваженими банками виплату сум пенсій та грошових допомог одержувачам на територіях територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), їх виплата у наступному виплатному періоді одержувачам здійснюватиметься через АТ "Укрпошта", - розповів він.

Раніше "Апостроф" писав, що частина пенсіонерів отримає потрійний страховий стаж.