RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Догляд за городом влітку: основні помилки при поливі у спеку

Городники назвали основні помилки під час поливу різних культур у спекотну погоду.

Про це повідомляє Аgroglass.

Як зазначають фахівці, рослини потребують регулярного поливу, адже дефіцит води, як і надлишок, може суттєво погіршити врожай і навіть привести до їх загибелі.

Серед основних помилок під час поливу городу:

  • поливання городу під час спеки холодною водою, навіть з-під крану;
  • поливати часто, але мало. Краще поливати рідше, але більшою кількістю води. Так може утворитися кірка, і рослині не вистачатиме кисню, розвинеться коренева система овоча у верхніх шарах ґрунту, де буде нестача поживних речовин;
  • поливати водою у сонячну погоду листя рослини. Це небезпечно тим, що краплі води на листках, заломлюючи сонячне світло, можуть призвести до опіків рослин.

Овочі краще поливати у ранковий або вечірній час

Вранці, до сходу сонця, рослини легше переживають спеку і отримують велику кількість мінеральних речовин упродовж дня. Ранковий полив гарантує гарний врожай. Але поливати можна і до 9 години.

Якщо поливати увечері, то краще це зробити в останні години перед заходом сонця, з 6 до 8 години. Під час вечірнього поливу вода витрачається більш економно, а волога вночі гарно підживлює рослину, не випаровуючись. Однак, після заходу сонця краще не поливати.

Раніше "Апостроф" публікував календар садівника та городника на червень 2022 року, де розказано, що потрібно саджати і в які дні.