Багато дачників не знають, як правильно проводити процедуру пасинкування помідорів, щоб отримати максимальний ефект.
Про те, як правильно це зробити, повідомляє "БелНовости".
Суть процедури полягає в тому, що в середині-кінці вегетації рослини дачники обривають нижнє листя томатів. Це робиться для того, щоб зменшити ймовірність дотику листя до бактерій, а також для профілактики фітофтори.
Вже ближче до кінця вегетації починає обривати листя після дозрівання чергової кисті. При цьому залишають один лист, який називають "годуючим" - він віддає поживні речовини рослині.
Листя не обриває до того, як перша кисть не набере розмір і вагу, які притаманні сорту. Перед початком дозрівання видаляють нижнє листя, а верхнє не чіпають. Потім ситуативно обривають нижнє листя після дозрівання чергового пензля, але при цьому все поспіль листя не зривають - максимум, до третьої кисті.
Це робити не можна, тому що так можна знизити врожайність і занапастити рослини.
Раніше ми розповіли, як правильно вирощувати огірки та помідори у відкритому ґрунті.