RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Згадали досвід чеченської війни: чому РФ використовує в Україні бронепоїзди та як їх знищити

Країна-терорист Росія активно використовує бронепотяги в повномасштабній війні проти України, оскільки російське окупаційне військо залежне від залізничних сполучень, без яких доправити на фронт боєприпаси та провізію неможливо.

Про те, навіщо РФ використовувати старі та будувати нові бронепотяги, які вважались засобами ведення воєн на початку 20 століття, з'ясовував "Апостроф".

Є дві основні причини: залежність ЗС РФ від залізничного сполучення та партизани. Росіяни вирішили не йти в ногу з часом та користуються досвідом чеченської війни: вони задіяли серійний бронепоїзд "Терек", що базувався на Кавказі в Південному військовому окрузі й зібрали новий склад.

Російські бронепотяги активно атакують українські партизани на тимчасово захоплених територіях, однак для них та ССО такі "монстри з минулого" є проблемою, тому що одного удару з переносного протитанкового ракетногокомплексу чи ручного протитанкового гранатомета неможливо знищити всі вагони та платформи.

Крім того, ті, хто виживе після удару з РПГ чи ПТРК, завдаватимуть вогневого ураження, а також вступить в дію десант і БМП. Таким чином, єдиним ефективним способом знищення російських бронепотягів є авіаційні та масовані артилерійські удари.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мелітопольським партизанам таки вдалося знищити російський бронепотяг, який перевозив боєприпаси з тимчасово окупованого Криму в Запорізьку область.