RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Рашисти провалили штурм і відступили від Тошківки: зведення Генштабу ЗСУ на 19 червня

Російські війська намагаються наступати на Донбасі, стикаючись із запеклим опором Збройних сил України.

Про це 19 червня повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні бойових дій за минулу добу.

Зазначається, що на Сєвєродонецькому напрямку російські війська здійснюють обстріл у районах Лисичанська, Боровського, Білої Гори та Устинівки. Нанесли авіаційні удари поблизу Білої Гори, Мирної Долини та ракетний удар у районі Верхньокам'янки. Противник проводить цілодобову повітряну розвідку в районі Сєверодонецька із застосуванням БПЛА «Орлан-10» для коригування вогню. Продовжуються бойові дії щодо встановлення повного контролю над цим містом. Українські підрозділи відобразили штурм у районі населеного пункту Тошківка. Противник відійшов і проводить перегрупування.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють позиції українських військ у районах Миколаївки, Білогорівки, Яківлівки та Покровського. Зафіксовано ракетні удари поблизу Зайцева та Нью-Йорка. Противник веде штурмові дії у напрямку Оріхово – Гірське, бої продовжуються. Українські захисники успішно відбили штурм у напрямах Оріхово – Золоте та Первомайськ – Золоте. Загарбники силами штурмових груп намагаються вести розвідку боєм у напрямку Нірково – Миколаївка для виявлення вогневих позицій сил оборони, бої продовжуються. Українські воїни зупинили точним вогнем спробу просування за напрямком Врубівка – Миколаївка. Супротивник відійшов.

На Слов'янському напрямку противник обстріляв позиції українських підрозділів неподалік Дібрівного, Вернопілля, Курульки, Богородичного та Долини.

На Харківському напрямку супротивник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та обстрілах позицій українських військ. Наніс авіаційні удари по Тимофіївці та Цапівці. Йде постачання озброєння, військової техніки та матеріальних засобів з території Росії.

Неподалік Рубіжного противник безуспішно намагався провести розвідку боєм. Провів дистанційне мінування місцевості у районі населеного пункту Черкаські Тишки.

На Лиманскому напрямі противник активних дій не вів. Обстріляв українські підрозділи у районах населених пунктів Донецьк та Миколаївка. Наніс авіаудар неподалік Пришиба і ракетний - по населеному пункту Маякі.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник не вів активних дій. Завдав ракетних ударів у районах Миролюбівки та Гродівки.

На Южнобузькому напрямі окупанти основні зусилля зосереджують на утриманні раніше зайнятих позицій.

На Миколаївському напрямку противник робив обстріл підрозділів Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії в районах Правдино, Посад-Покровського та Благодатного. Вів повітряну розвідку позицій українських військ із застосуванням БПЛА у районі Таврійського.

У Криворізькому напрямку противник обстрілював із артилерії та реактивних систем залпового вогню до районів населених пунктів Червоний Яр та Кобзарці.

На Сіверському напрямку, з метою сковування дій Сил оборони, у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує утримувати підрозділи зі складу Західного військового округу. Він продовжує вдосконалювати інженерне обладнання та вести повітряну розвідку.

На Волинському та Поліському напрямах певні підрозділи збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо прикриття кордону у Брестській та Гомельській областях. Продовжує зберігатись загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

Українські захисники завдають втрат окупантам на всіх напрямках, де продовжуються активні бойові дії.

Російські війська, щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об'єктів на території України, продовжують інформаційні вкидання щодо розташування військових підрозділів у школах, лікарнях та церквах.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" поділився оновленими картами боїв.