RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Проводи початку літа: якою буде погода в останній вікенд червня

Найближчими вихідними, 25-26 червня, небесна канцелярія не мучитиме українців виснажливою спекою чи серйозним похолоданням. Майже вся Україна, за даними Sinoptik.ua, буде у владі комфортних градусів, які відповідають сезонним показникам. Відхилення можливі лише у частині західних областей та в Криму.

Прогноз погоди на вихідні

25-26 червня вдень на сході, півдні, півночі та в центрі України термометри покажуть +24-27 °С, на заході +25-29 °С. На Закарпатті, Прикарпатті та на Львівщині буде спекотно до +33 °С. У цей час краще уникнути появи на сонці з 12:00 до 15:00, а якщо довелося – не варто ігнорувати приписи лікарів про прийом тонізуючого чаю або води з лимоном. У Криму буде прохолодно, як для цієї пори року +22-24 °С.

Вночі у всіх регіонах України температура повітря опуститься до +13-16 °С (в Одеській та Донецькій областях +18-19 °С).

Жителям сходу та півдня країни, Полтавської, Кіровоградської та Черкаської областей на прогулянку вихідного дня варто захопити парасольку чи легкий плащ — вдень можлива гроза. У неділю дощі також пройдуть у Вінницькій області.

Попередження алергікам

По всій Україні 25–26 червня залишається висока концентрація пилку трав у повітрі. Алергікам варто провести вихідні у місті, а при виїзді на природу потрібно подбати про маску та спрей на основі морської води для зрошення порожнини носа.

Погода в понеділок, 27 червня

Ясна погода із невеликою хмарністю встановиться 27 червня майже у всіх частинах країни. І лише у Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також у Криму на початку тижня буде похмурим та дощовим. Повітря вдень прогріється до +28-30 °С, а на Закарпатті стовпчики термометрів підстрибнуть до +33-35 °С. Вночі у більшості регіонів очікується до +15-17 °С, у Донецькій, Київській , Одеській та Закарпатській областях буде трохи тепліше: +19-20 °С.

Народні прикмети та вірування

Якщо на Петрів день, 25 червня, небо закриють білі хмари, садівникам і дачникам варто бути напоготові. Ця народна прикмета обіцяє незабаром великий град, тому радимо тримати під рукою щільну плівку. А от туманний вечір із росою, навпаки, гарантував хорошу погоду найближчими днями.

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то й осінь буде холодною.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що синоптик дав прогноз погоди в Україні на літо.