RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Влада нам тоді не повірила: розвідник розкрив план підготовки до атаки РФ на аеропорт у Гостомелі

Ще рік тому розвідники запропонували провести навчання з відбиття можливої атаки РФ на аеропорт у Гостомелі, але їх назвали "мілітаристами".

Про це виданню The Drave розповів один із членів батальйону "Шаман", що знаходиться в підпорядкуванні ГУР МО, на псевдо Сідней.

Він зазначив, що найбільшою помилкою в аеропорту Антонова був не брак зброї: “Проблема була не в тому, що у них не було "Джавелінів" або "Стінгерів". Це було не так. Я знаю точно".

Розвідник повідомив, що приблизно рік тому їхня група запропонувала провести військові навчання саме на цьому аеродромі, щоб підготуватися до можливого повітряного нападу ЗС РФ, який пізніше стався насправді. Але ця пропозиція не зустріла порозуміння з боку керівництва.

"Коли ми це запропонували, нам сказали, що у нас мілітаристські погляди. І оскільки ті люди, з якими ми розмовляли, не хотіли чи їм було важко повірити, що Росія може розпочати широкомасштабне вторгнення в Україну, вони нам не повірили", – сказав Сідней.

Він зауважив, що історія нагадує голлівудський фільм, де Леонардо Ді Капріо грає вченого, попередження якого про катастрофу, що насувається, залишаються без уваги.

"Фільм "Не дивись нагору" дуже добре показує, що відбувалося рік тому тут, в Україні", - підсумував розвідник.

Раніше "Апостроф" опублікував відео та розповідь нацгвардійців про те, як проходив бій за Гостомельський аеропорт.