RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Збиратимете ягоди відрами: дачникам порадили головні ласощі для смородини

При вирощуванні популярної в Україні смородини, важливо не лише уникати найпоширеніших помилок, а й правильно доглядати та підгодовувати кущі для рясного врожаю.

Про це розповів садівник Олег Вагін, пишуть "Факти".

При посадці кущів між ними потрібно дотримуватися відстані не менше метра. Досвідчені садівники радять збільшити його до двох метрів. Занадто щільна посадка знижує і врожайність та термін життя смородинових кущів. Висаджуючи кущі вздовж паркану, потрібно відступати від нього не менше ніж 1,2 метра.

Любить смородина "зелене добриво". Протягом сезону кущі слід мульчувати виполотими бур'янами, сіном, соломою. Навесні з бур'янів та кропиви можна зробити настій, яким добре поливати кущі перед та під час цвітіння, а також у період зав'язування ягід.

Поділився садівник й "улюбленим десертом" смородини - вона любить крохмаль. Для великих урожаїв можна зробити таке підживлення: в 10 літрів окропу засипати повну літрову банку висушеного картопляного лушпиння. Настій накрити кришкою та закутати в рушник. Удобрювати кущі одержаним настоєм потрібно в період цвітіння – 3 літри настою на 1 кущ смородини.

Раніше "Апостроф" публікував топ-3 смачні ідеї без варіння, що можна зробити зі смородиною на зиму.