RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Врожай збиратимете до морозів: як правильно підгодовувати петрушку

Багато господарів відводять особливе місце на городі петрушці, адже вона є відмінною приправою та джерелом безлічі вітамінів та мікроелементів (залізо, фосфор, кальцій, магній, цинк, калій). Якщо цю зелень правильно підгодовувати - вона збережеться до морозів.

Про це пишуть Fakty.ua, посилаючись на досвідчених городників.

За словами фахівців, грядку для висадки петрушки слід почати готувати ще у квітні. Там ґрунт потрібно перекопати та посипати перегноєм: пів відра - на один квадратний метр.

"Це змішаний гній з рослинами, що перегнили. Запах, звичайно, не дуже, проте користь велика", - уточнюють городники.

У разі, якщо ґрунт важкий, потрібно перемішати його з піском та тирсою. Потім необхідно посипати добривом. Його можна приготувати так: взяти одну столову ложку сульфату калію, додати одну столову ложку подвійного суперфосфату, одну столову ложку сечовини та півлітрову банку попелу (на один метр квадратний).

Землю з добривами треба знову перекопати, щоб добре "розчинилися“, та розрівняти граблями. Після чого можна садити петрушку: на один квадратний метр можна - близько одного грама насіння.

Для гарного соковитого листя, яке радуватиме до морозів, рослини можна ще раз чи двічі підгодувати азотними добривами: 20 грамів добрив на один квадратний метр.

"3 - 5 разів підливаю, прокопую міжряддя. І через три-чотири тижні, коли ви все зробите, як слід, вже можна насолоджуватися свіжою запашною зеленню аж до морозів", - додають городники.

Раніше "Апостроф" зібрав найдієвіші способи, як дбайливо очистити руки та нігті від бруду, а також повернути їм привабливий вигляд.