RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Відпустка під час війни в Україні: де та які обмеження існують

Унаслідок повномасштабного російського вторгнення багато регіонів України запровадили обмеження та заборони для туристів, відпочивальників чи навіть місцевих мешканців. Зокрема, заборонено відвідувати пляжі на узбережжях Чорного та Азовського морів.

Про головні заборони повідомили в Державному агенстві розвитку туризму.

Під час дії воєнного стану з метою збереження життя та здоров'я населення заборонено:

  • сплави, походи, прогулянки та екскурсії маршрутами біля критичної інфраструктури, військових та стратегічних об’єктів;
  • масові заходи (фестивалі, концерти тощо);
  • недоступні також туристичні точки, наближені до кордонів з Білоруссю та країною-терористом Росією.

Також на території України діють численні обмеження щодо туризму та відпочинку:

У Києві та Київській області заборонено відвідувати ліси/зелені зони поза межами житлових масивів.

На Черкащині можна відпочивати біля водойм, визначених ВА (тут і далі військова адміністрація). Відвідування лісів категорично заборонено.

На Полтавщині заборонено відвідувати ліси. Дозволено купатись, однак без плавзасобів, якщо це не відбувається в рамках спортивних змагань.

На Волині заборонено відвідувати ліси (область межує з білоруським кордоном).

На Львівщині можна ходити в ліс тільки пішки, заборонено в’їжджати в нього на транспорті. Винятки: лісовим масивом пролягає транзитний шлях або ж людина їде на велосипеді. Дозволені сплави на байдарках та катамаранах. Купатися та загорати дозволено тільки на тих пляжах, які перевірили рятувальники ДСНС.

На Закарпатті можна ходити в ліси, деякі маршрути для відвідування закриті.

На Івано-Франківщині дозволено відвідувати гори й ліси. На території курорту Буковель заборонено кататися у лісах на джипах, квадроциклах, баггі та мотоциклах.

На Тернопільщині дозволено відвідувати ліси, але заборонено розпалювати багаття. Туристична діяльність на водоймах області дозволена при організації масових заходів за дозволу ВА.

На Вінничині всі туристичні об’єкти працюють у звичному режимі, дозволена туристична діяльності на водоймах окрім місць, де є об’єкти критичної інфраструктури, а також у прикордонній зоні. Відвідування лісів заборонено.

На Рівненщині ВА дозволила ходити в ліси і збирати ягоди, одна не на всій території. Заборонено відвідувати північні частини шести територіальних громад: Локницькій, Зарічненській, Висоцькій, Миляцькій, Старосільській, Березівській.

На Житомирщині дозволено збір ягід, грибів та лікарських рослин у лісах окрім територій, які знаходяться в 20-ти кілометрах від лінії державного українсько-білоруського та місцевостей, що перебували під тимчасовою окупацією. Заборонено відвідування заповідників області та закрито водойми, що знаходяться поруч об’єктів критичної інфраструктури.

На Хмельниччині усі туристичні об’єкти працюють у звичному режимі, а відвідування лісів не заборонено, однак є певні обмеження: заборонено розведення багать, а також в’їзд до лісів усіх видів транспортних засобів крім велосипедів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, у яких великих містах України можливий пляжний відпочинок.