RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Вручення повістки - не означає призов до армії: у Міноборони розповіли про перебіг мобілізації

Очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков пояснив українцям, яка ситуація з мобілізацією на п'ятий місяць війни з Росією.

Про деталі, які стосуються призову в армію, посадовець розповів під час "Телемарафону".

Рєзніков запевняє, що станом на липень 2022 року жодних проблем із мобілізацією в країні немає. Усі позиції цілком заповнені, хіба що проводять мобілізацію за певними спеціальностями.

Також він наголосив, що не потрібно боятися вручення повісток, адже це означає наведення ладу з обліком, а зовсім не призов на службу.

"Коли вручається повістка - йдеться не про мобілізацію, а про те, що деякі люди переїхали і не стали на облік. Тому вручення повісток для чоловіків призовного віку означає, що вони мають прийти до місцевого центру комплектації, показати документ та звіритися, чи є він на обліку або в резерві. Ті вручення, це насамперед наведення порядку. Мобілізують лише за певними спеціальностями", - зауважив глава Міноборони.

Також міністр розкритикував практику вручення повісток за будь-які порушення, зокрема, правил дорожнього руху. На його думку, це - дискредитація, тому таким прецедентам потрібно покласти край.

Як повідомлялося, в Україні триває загальна мобілізація населення, під час якої на службу до ЗСУ можуть призвати будь-якого військовозобов'язаного.