RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

ЗСУ відбили штурм росіян на 3 напрямках: зведення Генштабу на вечір 30 липня

Повномасштабна війна Росії проти українського народу триває 157-ту добу – окупанти зробили спробу штурму на трьох напрямках, але отримали відсіч з боку української армії.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Окупанти не припиняють завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України. На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація змін не зазнала. В останньому, у прикордонних районах, продовжується інженерне обладнання позицій та ведення повітряної розвідки БПЛА.

На Харківському напрямку противник проводив обстріли позицій ЗСУ та об'єктів цивільної інфраструктури з танків, ствольної та реактивної артилерії в районі населених пунктів Харків, Світличне, Руські Тишки, Дуванка, Верхній Салтів, Петрівське, Мосьпанове тощо.

На Слов'янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли в районах Долини, Краснопілля та Мазанівки. Ворог намагався вести штурмові дії у Бражківки, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював позиції наших військ у районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмут, Зайцеве, Нью-Йорк. Також він завдав авіаційних ударів неподалік Яківлівки та Зайцева. Вів штурмові дії у напрямках Пилипчатине – Покровське та Доломітне – Травневе, успіху не мав, відійшов.

З метою покращення тактичного становища вів штурмові дії у напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, успіху не мав, відійшов. Вів повітряну розвідку позицій наших військ БПЛА.

Раніше ми повідомляли, що ЗС РФ поблизу окупованої частини Харківської області збільшує присутність своєї військової техніки.