RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

ЗСУ паралізували рух окупантів через Дніпро на Півдні України

Збройні Сили України повністю знищили російським окупантам можливість проїхати залізничним мостом через Дніпро на півдні країни. Водночас ворог продовжує обстріл позицій ЗСУ з авіації.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Facebook.

За їхніми даними, ситуація в регіоні – складна, але контрольована. Противник продовжує бойові дії на зайнятих рубежах оборони. Водночас українські захисники виявили підготовку рашистів до контратаки в напрямку Брускінське – Білозірка та завдали їм вогняної поразки, через що окупанти відмовилися атакувати.

Також російські бойовики за 29 липня чотири рази обстрілювали з вертольотів позиції ЗСУ та відбиті населені пункти. Серед наших втрат немає. У відповідь українська авіація атакувала ворожі позиції сім разів.

Так, пара штурмовиків та винищувач ударили по двох скупченнях російської армії та техніки в Херсонському та Снігурівському районах, а в Миколаївській області знищили склад боєприпасів та укріплені підземні укриття підрозділів окупантів. Також чотири пари гелікоптерів атакували позиції рашистів у Снігурівському та Бериславському районах.

На Херсонщині наші війська вразили опорний пункт. Водночас ракетно-артилерійські підрозділи вдарили по пункту управління батальйонної тактичної групи 34-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ у Брускінському.

Нагадаємо, за 29 липня, за даними Генштабу, ЗСУ з початку війни знищили близько 40 500 окупантів, за добу ліквідували 270 осіб.