RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Окупанти знову не змогли просунутися на Донбасі: зведення Генштабу на 2 серпня

Український народ 160-ту добу з початку повномасштабного вторгнення героїчно бореться з російськими окупантами - ворог не припиняє спроби просунутися на Донбасі, але зазнає втрат.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Противник продовжує вести обстріл прикордонних районів Харківської, Сумської та Чернігівської областей – для цього окупанти застосовують артилерію всіх видів, а також авіацію.

На Слов'янському напрямку противник здійснив обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Курулька, Грушуваха, Дібрівне, Адамівка, Долина, Краснопілля, Мазанівка, Велика Комишуваха, Василівка Перша та Хрестище - також він завдав авіаудару біля Дібрівного.

На Донецькому напрямку ворог зосереджує зусилля на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Використовуючи систематичне застосування засобів вогневої поразки, ворог намагається скувати дії наших військ і не допустити їх перекидання на загрозливі напрямки.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріл біля Сіверська, Серебрянки, Верхньокам'янського, Званівки та Донецького. Ворог завдав авіаудару неподалік від Серебрянки і вів повітряну розвідку за допомогою БПЛА біля Кривої Луки.

Російські окупанти спробували вести наступ у напрямках Новолуганське – Івано-Дар'ївка, Мінеральне-Авдіївка, Роти – Вершина, Володимирівка – Яковлівка, Клинове – Зайцеве та Покровське – Бахмут, але успіху не досягли та відійшли із втратами. Водночас у районі населених пунктів Відродження – Кодема, а також на напрямі Донецьк-Піски противник досяг часткового успіху.

Раніше в мережі оприлюднили відео, як українські військовослужбовці знищують російських окупантів за допомогою дрона-камікадзе Phoenix Ghost.