RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Як позбутися неприємного запаху в пральні: п'ять способів, які допоможуть впоратися з проблемою

Щоб не допускати неприємного запаху з пральної машини, потрібно раз іноді робити профілактичні дії, але якщо запах вже з'явився, то не обов'язково витрачати гроші на сантехніка за консультацію. Є кілька ефективних лайфхаків, які допоможуть у цій справі.

”Апостроф” назвав п'ять дієвих способів, які допоможуть раз і назавжди позбутися сморід у пральній машині.

Сервісне прання

Сервісне прання - це прання без речей та порошку. Найкращим режимом для цього буде найдовше прання на максимальній температурі, тоді добре промиється барабан і зливний шланг, заберуться мікроби і затхлий запах. Це найпростіший, незатратний і найчастіше найефективніший спосіб. Для профілактики можна робити такі дії щомісяця.

Народні засоби

Можна до першого способу додати народні засоби:

Розчин оцту

Оцет відмінно справляється з вапняним накипом і нальотом усередині зливного шланга, а також служить дезінфектором. Однак застосовувати цей спосіб потрібно один раз за чотири місяці.

У лоток варто додати всього дві столові ложки оцту і запустити найдовше прання при 90°С. Через 10 хвилин натиснути на паузу і на годину дати "настоятися". Після закінчення повного прання необхідно ретельно промити фільтр.

Також можна протерти всі деталі "прання" розчином – столова ложка оцту на 500 мл води. Тоді перед першим пранням потрібно прогнати машинку на економному режимі без білизни та порошку і почекати, доки всі деталі будуть сухими.

Сода

Сода допомагає запобігти появі нальоту, накипу та грибка. Для профілактики перед пранням потрібно іноді додавати разом із засобом для чищення три столові ложки соди.

Якщо вже з'явився запах, то у відсік для порошку необхідно насипати п'ять-сім столових ложок соди і включити режим економ, а температура води не повинна бути більше 30°С. Потім знову запустити холосте прання з ложкою оцту при температурі 60°С, після чого провітрити "пральню".

Лимонна кислота

На сервісному пранні без віджиму, але на полосканні, варто додати чотири столові ложки гранульованої лимонної кислоти у відділ для порошку.

Розчин мідного купоросу

Щоб усунути з пральної машини грибок, потрібно розчинити 1,5 столові ложки мідного купоросу в літрі води, змочити їм ганчірку і протерти всі деталі. Залишки розчину після обробки залити в барабан і включити прання.

Спеціальна хімія

Сучасні очищувачі для пральної машини або які проти нальоту та накипу, потрібно налити у відсік для порошку, запустити сервісне прання та закріпити ефект другим холостим пранням без спецзасобів.

Комплексне чищення

Якщо методи не допомогли, то існує комплексне чищення:

  • Промити гумову манжету розчином оцту;
  • Очистити відсік для порошку від залишків засобів для чищення;
  • Замочити ящик для порошку в мильній воді та промити під краном;
  • Корпус, в якому стоїть ящик для порошку, почистити старою зубною щіткою;
  • Промити фільтр зливного насоса, що знаходиться внизу та прикритий клапаном. Але перед відкручуванням фільтра потрібно покласти на підлогу ганчірку;
  • Усунути можливий засор у зливному шланзі: половину шланга опустити у відро, а другу половину під'єднати до крана, увімкнувши добрий напір.

Для профілактики найкраще чистити фільтр під проточною водою щомісяця.

Якщо і це не допомогло, то проблема в трубах та системі каналізації, з чим допоможе розібратися лише фахівець.

Профілактика

Щоб не було в майбутньому неприємного запаху з пральної машини, необхідно використовувати лише якісні порошки, гелі та кондиціонери. Водночас не потрібно з лишком лити засіб для прання, а слідувати інструкції на етикетці.

Також не можна, щоб барабан після прання був вологим, тому шкідливо забувати вийняти білизну з пральної машини. Не варто залишати вологі брудні речі для прання "на потім". Іноді потрібно протирати манжету розчином оцту і щомісяця проводити сервісне прання.

Раніше ми давали дев'ять корисних порад, як компактно скласти речі в сумку в подорож за кордон.