RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Атака ворога "захлинулась" при наступі на Авдіївку та Піски: зведення генштабу ЗСУ

Станом на понеділок, 8 серпня, на 166-тий день повномасштабної війни, спроба наступу російських окупантів в напрямках Авдіївки та Пісків "захлинулася" під вогнем ЗСУ.

Читайте також у нашій хроніці: "М'ясорубка" під Бахмутом та "спека" під Херсоном: онлайн війни 8 серпня

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

На Волинському та Поліському напрямках немає змін.

На Сіверському напрямку окупанти задіяли артилерію, щоб обстріляти райони населених пунктів Грем’яч і Сеньківка Чернігівської області та Суходіл, Манухівка, Нові Вирки і Павлівка Сумської області. Також вони провели повітряну розвідку прикордонних районів за допомогою БПЛА.

На Харківському напрямку рашисти намагаються стримати ЗСУ від просування вглиб тимчасово окупованої території за допомогою танків, ствольної та реактивної артилерії. Вони обстріляли райони населених пунктів Уди, Світличне, Золочів, Слатине, Нове, Борщова, Руські Тишки, Циркуни, Перемога, Слобожанське, Червоне, Гусарівка та Асіївка, а також завдали авіаударів біля Гусарівки, Верхнього Салтова та Байрака. Ворог задіяв безпілотники для розвідки біля Цупівки та Руських Тишків.

На Слов’янському напрямку загарбники обстріляли з артилерії райони Великої Комишувахи, Дмитрівки, Вірнопілля, Рідного, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки, Краснопілля та Микільського, а також завдали авіаудару неподалік Залимана. Біля Богородичного вони намагаються покращити тактичне положення, але все марно.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донецькому напрямку за допомогою наявних засобів вогневого ураження по лінії зіткнення окупанти намагаються завдати максимальних втрат ЗСУ та не допустити перекидання на інші напрямки.

На Краматорському напрямку російські бойовики обстріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Краматорська, Сіверська, Григорівки, Верхньокам’янського та Стародубівки, а також завдали авіаударів неподалік Григорівки та Івано-Дар’ївки.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв позиції ЗСУ поблизу Бахмута, Зайцевого, Яковлівки, Краснополівки, Покровського і Вершини, а також завдав авіаударів біля Бахмута, Соледара і Кодеми. У свою чергу, ЗСУ відбили штурм окупантів у напрямках Бахмуту, Зайцевого, Вершини і Кодеми.

На Авдіївському напрямку рашисти здійснили артилерійські та танкові обстріли у районах Авдіївки, Опитного, Новобахмутівки, Карлівки, Кераміка і Курахового. Ворожа авіація зафіксована біля Нью-Йорка, Красногорівки і Мар’їнки. Вони намагалися наступати у напрямках Авдіївки та Пісків, але відійшли, бо потрапили під вогонь українських захисників.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти за допомогою танків, ствольної та реактивної артилерії обстріляли обʼєкти цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Шевченко, Гуляйпільське, Темирівка, Времівка, Гуляйполе, Малинівка та Новопіль. Також вони завдали авіаударів поблизу Пречистівки, Володимирівки та Полтавки. У напрямках Мар’їнки та Шевченка рашисти безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ, відійшли. Крім того, ворог вів повітряну розвідку над Запоріжжям та Павлоградом.

На Південнобузькому напрямку російські загарбники обстріляли з танків та артилерії різних типів райони населених пунктів Миколаїв, Таврійське, Лимани, Олександрівка, Котляреве, Новомиколаївка, Новогреднєве, Киселівка, Кобзарці, Квітневе, Зелений Гай, Андріївка, Іванівка, Новоолександрівка, Тополине та Потьомкине. Також ворог завдав авіаударів біля Лозового, Ольгиного, Андріївки і Таврійського. Значну увагу окупанти зосереджують на повітряній розвідці БПЛА.

У Чорному морі корабельне угруповання загарбників зосереджує основні зусилля на підтриманні дій сухопутного угруповання ЗС РФ та ураженні об’єктів углиб території України. Напоготові перебувають чотири носії крилатих ракет морського базування.

Також Генштаб ЗСУ підтвердив збиття нашими ППО чотирьох ракет ворога типу "Калібр" на півдні та у центрі України.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 8 серпня 2022 року досягають близько 42 340 людей. За останню добу "на концерт Кобзона" вирушили 140 окупантів.