RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ворог промацує оборону української армії та намагається атакувати: зведення Генштабу ЗСУ

Країна-терорист Росія вже 167 добу веде повномасштабну війну проти України. Наразі ЗСУ відбивають атаки російських окупантів, попри щільний артилерійський вогонь ворога.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 9 серпня повідомили в Генштабі ЗСУ.

"Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога на багатьох напрямках відмовляється йти в бій та вдається до саботажу", - інформували військові.

Водночас авіаційне угрупування ЗС країни-агресора РФ веде систематичні бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань, зосереджуючи основні зусилля на ураженні військових об’єктів на Донецькому напрямку.

Волинський і Поліський напрямки

Без значних змін. ЗС Білорусі продовжують охороняти кордон в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза ракетних і авіаційних ударів з території Білорусі.

Сіверський напрямок

Ворог продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу, щоб вони проводили демонстраційні дії з метою сковування маневру підрозділів наших військ та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

Російські окупанти обстріляли українські позиції із ствольної та реактивної артилерії у районах сіл Катеринівка, Середина-Буда та Мезенівка Сумської області. Вели повітряну розвідку біля Гаю та Шалигиного.

Слобожанський напрямок

Російське окупаційне військо веде бойові дії, щоб утримати зайняті рубежі й недопустити наступ ЗСУ, намагаючись виявити побудову системи оборони наших військ.

Харківський напрямок

Росіяни здійснили вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Соснівка, Дуванка, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Байрак, Старий Салтів, Базаліївка, Коробочкине, Андріївка, Мілове, Чугуїв та Чепіль, а також завдали авіаційного удару поблизу Верхнього Салтова. Вели повітряну розвідку БпЛА.

Слов'янський напрямок

Ворог обстрілював з артилерії райони Бражківки, Карнаухівки, Сулигівки, Нової Дмитрівки, Протопопівки, Адамівки, Залимана, Мазанівки та Долини.

Донецький напрямок

Російське окупаційне військо наступає на Бахмутському та Авдіївському напрямках за підтримки авіації, намагається артилерійським вогнем витіснити українські підрозділи із зайнятих рубежів.

Краматорський напрямок

Російські окупанти обстріляли райони Григорівки, Сіверська, Верхньокам’янського, Закітного та Івано-Дар’ївки.

Бахмутський напрямок

Зафіксовано ворожий вогонь артилерії у бік Соледара, Кодеми, Білогорівки, Бахмутського, Виїмки та Вершини. Біля Вершини, а також Зайцевого, Дачі, Бахмута, Яковлівки і Спірного ворог задіяв авіацію.

Окупанти вели розвідку боєм в районах населених пунктів Івано-Дар’ївка, Веселе, Яковлівка та Бахмут, однак ЗСУ завдали вогневого ураження та змусили ворога тікати. З таким же результатом вороги вели наступ неподалік Зайцевого.

Авдіївський напрямок

Ворог вів обстріли поблизу Водяного, Пісків, Невельського, Новоселівки, Красногорівки і Сухої Балки; завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Мар’їнка, Красногорівка, Новоселівка, Авдіївка.

Окупаційне військо наступало неподалік Красногорівки та Авдіївки, але успіху не мало й відійшло.

Новопавлівський і Запорізький напрямки

Росіяни обстріляли райони населених пунктів Володимирівка, Павлівка, Оріхів, Шевченко, Гуляйпільське, Новоданилівка, Степногірськ, Ольгівське, Кам’янське та Новосілка. Авіаудари зафіксовано біля Великої Новосілки, Щербаків та Новосілка.

Українські військові знешкодили розвідувальні групи в районах Великої Новосілки та Времівки.

Південнобузький напрямок

Окупанти обороняються на цьому напрямку за допомогою армійської авіації, здійснюючи артилерійські обстріли в районах населених пунктів Прибузьке, Посад-Покровське, Лупареве, Українка, Луч, Мирне, Благодатне, Новоросійське, Широке, Партизанське, Плотницьке, Білогірка, Осокорівка та Князівка.

Також ворог завдав авіаударів біля Білої Криниці, Андріївки, Осокорівки та Ольгиного, і вів повітряну розвідку БпЛА в районах Білогірки, Мурахівки, Новоолександрівки, Шевченкового та Миколаївки.

В акваторії Чорного моря в готовності перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти вдарили по Вінницькій області "Кинджалами".