RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Звільнення України до кінця року: екс-міністр оборони оцінив шанси ЗСУ

Українцям не варто розраховувати на звільнення окупованих регіонів до кінця 2022 року.

Про це в інтерв'ю радіо "Новое Время" заявив колишній міністр оборони Андрій Загороднюк.

За його словами, з позиції логіки зараз Україна не має шансів звільнити всі окуповані Росією регіони до кінця 2022 року. Загороднюк зазначив, що можливі різні сценарії, проте громадянам не варто розраховувати на деокупацію областей найближчим часом.

У цьому контексті співрозмовник поцікавився, якою буде ситуація на фронті у зимовий період та чи зможуть підрозділи Збройних сил України йти у контрнаступ.

Загороднюк наголосив, що взимку українська армія може наступати на позиції ЗС РФ і нагадав, що оперативне планування знаходиться у віданні нашого військового командування, яке відповідає за діяльність ЗСУ.

"Є різні сценарії, різні варіанти і, звичайно, зараз коментувати їх немає сенсу, це суто рішення військового керівництва, залежно від тієї оперативної обстановки, яка складатиметься на той час. У нас дуже кваліфіковане командування, я впевнений, вони ухвалять найоптимальніше" рішення. Як виглядатиме взимку, тобто через півроку, оперативна ситуація поки навіть теоретично сказати неможливо, тому що варіантів настільки багато, що просто немає сенсу витрачати час на це", - підсумував екс-міністр оборони, відповідаючи на запитання журналіста про можливе контрнаступ ЗСУ в зимовий період.

Також читайте матеріал "Апострофа": Окупанти зазнають великих втрат на півдні і намагаються переманити ЗСУ на схід: онлайн війни 14 серпня