RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Відтермінування для рідних, що втратили, на війні: кому з них не можна виїжджати з України

В Україні розширили список осіб, які не підлягають призову під час загальної мобілізації та повномасштабної війни з Росією.

Про це повідомивb2bconsult.ua.

Юрист Олександр Старенков виступив із роз'ясненням щодо відстрочки на виїзд за кордон тим, хто втратив на цій війні своїх рідних. Він зазначив, що законопроекти №7481 (щодо внесення до Закону України "Про мобілізацію" щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації; підписано Президентом) та №7352 (щодо внесення до Закону України "Про мобілізацію" щодо відтермінування від призову на військову службу при мобілізації науковим, науково-педагогічним і педагогічним працівникам; тільки направлено на підпис Президенту) проходять процедуру для набрання чинності Законами, відповідно до яких будуть внесені зміни до інших законів.

Не всі громадяни України можуть виїхати за кордон, навіть із відтермінуванням, заявив юрист. Водночас, виїзд за кордон регламентується Правилами перетину державного кордону громадянами України, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 та Роз'ясненнями Державної прикордонної служби України від 17 березня 2022 року "Про порядок організації виїзду за кордон на період дії правового режиму воєнного стану".

Раніше уряд України дозволив деяким чоловікам виїжджати за межі країни в період дії військового стану на строк до 7 днів з 1 вересня.