RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупанти нахабно брешуть про "перемоги" в Україні: чому наступ завмер

Російський наступ захлинувся, оскільки армія загарбників вичерпала свій потенціал і вимагає суттєвого поповнення. Свою роль грає і низький моральний дух у лавах солдатів РФ.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олег Жданов.

Окупаційні війська гостро потребують додаткових штурмових груп і техніки, але не мають суттєвих резервів для поповнення. Моральний дух у російських регулярних частинах залишається низьким, що не дозволяє навіть вести локальні наступальні операції з мізерним тактичним успіхом.

"Росіяни не можуть постійно розповідати про "сотні" вбитих бійців ЗСУ або підбиті танки, не показуючи відповідні зміни в лінії фронту та захоплення нових населених пунктів. Їх командування не особливо розповідає про "досягнення", оскільки не має можливості правдоподібно збрехати щодо ситуації на фронті. У них можуть бути часткові успіхи на донецькому напрямку, але виключно за рахунок того, що там воюють російські найманці, бійці ПВК, добре мотивовані грошима”, – пояснив у коментарі "Апострофу" військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, регулярні війська РФ демонструють менший наступальний потенціал, що добре помітно на харківському напрямі.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: ”Досягнення” закінчилися: чому кремлівська “спецоперація” остаточно зайшла в глухий кут