RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У всьому "винна невістка": психолог оцінив зміни у Зеленському з 24 лютого

Повномасштабне російське вторгнення вплинуло на життя усіх українців, у тому числі й на президента Володимира Зеленського – він перестав намагатися подобатися усім та показав себе як сильну людину-критика.

Таку думку висловив політичний психолог, експерт з питань невербальної комунікації Валентин Кім, інформує "Телеграф".

За його словами, з 24 лютого Зеленський мобілізувався і перестав намагатися подобатися усім. Натомість, він показав свої інші риси характеру, які раніше не так явно проявлялися.

"Раніше Зеленський займався тим, що розважав людей. Але внутрішній критик, обвинувач був у ньому завжди. Виявлятися почав приблизно з 2017-2018 років, коли артист почав активно заявляти про неприйняття того, що робила тодішня українська влада", - пояснив експерт.

За його словами, зараз внутрішній критик розправив крила на повну потужність і дозволяє собі критикувати не лише попередню українську владу, путінський режим, а й загалом – світовий порядок.

"В цьому плані виступає потужний, переконливий, впевнений у собі персонаж, у якого кожен аргумент має колосальну вагу. Він очолює націю, яка активно протистоїть російській агресії. І цей ореол, ареал героїзму зосереджений навколо Зеленського, який став певним символом опору. І він із цією роллю справляється дуже непогано", — вважає Валентин Кім.

Психолог акцентує увагу на тому, що інколи президент України аж занадто в'їдливо критикує у певних моментах.

"Він робить багато обвинувальних заяв, за які потім можливо дипломатам доведеться (доводиться) вибачатися. Тому що дипломатія не сприймає мову розбірок. Вона все ж таки – про домовленості, про консенсуси. А цього в Зеленському немає", - зазначає Кім.

На його думку, Зеленським може керувати страх та гнів. Раніше він демонстрував себе, як людину, яка старанно намагається домовитися, вибудувати власну стратегію встановлення сприятливих відносин з агресором. І яка активно звинувачувала союзників у тому, що вони заважають їй домовитися.

"Зараз ми бачимо людину, яка повністю ігнорує агресора – і продовжує звинувачувати союзників, які нібито заважають їй чинити опір. У будь-якому випадку "винна невістка", в даному випадку — закордонні партнери. Вони, за словами Зеленського, дають небагато зброї. А до цього, за його ж словами, той самий Захід провокував конфлікт своїми інформаційними вкиданнями про можливий напад з боку Росії. Захід зараз, за логікою українського президента, не виявляє єдності у боротьбі з Росією, а раніше – не виявляв єдності у бажанні Зеленського влаштувати зустріч, саміт із Путіним, допомогти йому домовитись", – резюмував політпсихолог.

Раніше ми писали, чому Володимир Зеленський не повідомив український народ про те, що російські танки стрімко перетнули українські кордони та почали рух на столицю.