RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Ворог безуспішно намагається атакувати на Донбасі: зведення Генштабу ЗСУ на 1 вересня

Повномасштабна російсько-українська війна триває 190 днів. Зараз російське окупаційне військо намагається встановити контроль над Донецькою областю й утримати тимчасово окуповані райони південних і східних регіонів України, продовжуючи наносити авіаційні та ракетні удари по військових та цивільних об’єктах.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 1 вересня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

Без суттєвих змін. Білоруські підрозділи продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з Білорусі.

Сіверський напрямок

Російські окупанти утримують окремі підрозділи у прикордонних районах Брянської і Курської областей. Ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Кам’янська Слобода та Залізний Міст Чернігівської області.

Харківський напрямок

Ворог із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії здійснив обстріли позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кленове, Дементіївка, Руські Тишки, Великі Проходи, Петрівка, Перемога, Байрак, Шевелівка. Продовжує вести повітряної розвідки із застосуванням БпЛА.

Слов'янський напрямок

Окупаційне військо вело обстріли з застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Краснопілля, Вірнопілля, Грушуваха, а також вело повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

Донецький напрямок

Ворог активно веде бойові дії, зосереджуючись на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Здійснює вогневий вплив та намагається покращити тактичне положення, веде повітряну розвідку.

Краматорський напрямок

Окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Райгородок, Берестове, Роздолівка, Тетянівка, Мала Піскунівка, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Сіверськ.

Бахмутський напрямок

Ворог обстріляв військову та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Яковлівка, Майорськ, Диліївка. Підрозділи російського окупаційного війська намагалися вести наступ у районах населених пунктів Весела Долина, Зайцеве.

Авдіївський напрямок

Російські окупанти здійснювали обстріли із застосуванням ствольної, реактивної артилерії, танків в районах населених пунктів Опитне, Первомайське, Нью-Йорк; нанесли авіаційні удари по районах населених пунктів Времівка, Нескучне, Олександропіль.

Новопавлівський напрямок

Окупанти обстрілювали позиції ЗСУ з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районі населеного пункту Золота Нива; завдали авіаційний удар у районі населеного пункту Мар’їнка.

Ворог вів наступальний бій у районі населеного пункту Водяне, однак успіху не мав.

Запорізький напрямок

Окупаційне військо обстрілювало позиції ЗСУ зі ствольної та реактивної артилерії, танків в районах населених пунктів Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, Чарівне, Білогір’я.

Південнобузький напрямок

Ворог намагається утримати зайняті позиції і відновити логістичне забезпечення військ, поповнює втрати, веде обстріли і повітряну розвідку. Окупанти обстріляли б’єкти цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Степова Долина, Новомиколаївка, Степове, Партизанське, Андріївка, Мирне, Прибузьке, Миколаївка, Зоря, Луч, Іванівка, Князівка.

"Корабельне угруповання противника продовжує зосереджувати зусилля на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря", - резюмували в Генштабі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ми намагаємося "відкобзонити" якомога більше росіян, яких перекидають на південь України - полковник ЗСУ