RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У бій кинули вояк "третього ґатунку": чому захлинувся наступ окупантів на Донбасі

Росії для повної окупації Донбасу треба перекинути на територію ОРДЛО близько 30 свіжих і добре укомплектованих БТГ, однак для бойових дій Кремль використовує бійців третього сорту.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

На сьогоднішній день Росія може навіть не заїкатися про повне захоплення Донбасу. Військовослужбовці ЗС РФ буксують тривалий час у Пісках та не можуть встановити контроль над селищем, яке розташовано поблизу Донецька.

Військовий експерт Олександр Коваленко запевняє, що стратегічні цілі Росія виконати не зможе, оскільки для бойових дій у неї в наявності залишилися лише бійці третього сорту.

"Наступ окупантів на Бахмут остаточно захлинувся, незважаючи на перевагу в кількості солдатів, техніки і боєприпасів. Про "взяття" всього Донбасу їм навіть заїкатися немає сенсу. У російської армії нема мотивації йти далі, і головне, вони не можуть суттєво збільшити інтенсивність бойових дій. Для цього Генштабу РФ потрібно кинути на Донбас 30 свіжих і добре укомплектованих БТГ. Але все, що окупанти можуть зібрати – третій сорт із низьким бойовим потенціалом", - підкреслив Коваленко у спілкуванні із журналістами.

Іронія ситуації також полягає в тому, що російський Генштаб та особисто міністр оборони РФ Сергій Шойгу постійно заявляють про "повне захоплення" селища Піски. Намагаючись показати населенню хоч якісь перемоги, військове керівництво Росії постійно розповідає про окупацію населеного пункту поблизу Донецька, однак ця інформація не відповідає дійсності. Шойгу вимушено робить такі заяви про захоплення селища Піски, перебуваючи у фактичній опалі через системні провали в Україні.

Читайте також повну версію матеріалу "Апострофа": Зимівка у крижаному болоті: чим ризикує армія Путіна