RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Погана комунікація": українок заспокоїли щодо обмежень на виїзд з 1 жовтня

В Україні не очікується жодних змін у системі військового обліку жінок з 1 жовтня 2022 року. Зокрема, українки зможуть спокійно перетинати державний кордон.

Таку думку висловив військовий журналіст, підполковник ЗСУ Владислав Селезньов, повідомляє Оbozrevatel.

За його словами, всі розмови та хвилювання довкола цієї теми викликані поганою комунікацією силових структур із суспільством.

Він зауважив, що оборонний потенціал в країні включає щонайменше п'ять мільйонів осіб, котрі підлягають військовому обліку. Цього цілком достатньо для захисту країни від ворога.

При цьому він зауважив, що така категорія громадянок, як жінки-медпрацівники - підлягають військовому обліку.

"Всі інші категорії - це з варіанту можливого розвитку ситуації, але всі ці речі поки що залишаються без реалізації і в найближчій перспективі з урахуванням того, що це створить дуже серйозну інформаційну, соціальну напругу у нашому суспільстві, ці плани не будуть реалізовані", - розповів він.

Підполковник ЗСУ вважає, що у жовтні не буде жодних змін у системі військового обліку жінок, вони надалі зможуть переміщатися за межі країни без обмежень.

"Жінки абсолютно спокійно зможуть переміщатися, як в Україні так і за її межами, без обмежень. Оборонний потенціал нашої країни включає щонайменше 5 мільйонів чоловіків, які підлягають військовому обліку. Цього ресурсу більш ніж достатньо, щоб реалізувати будь-які програми захисту незалежності нашої країни", - додав він.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр також розвінчала чутки про військовий облік для жінок. У себе в Facebook вона написала, що незабаром стане офіційним наступне:

  • відсутність обмежень для жінок щодо перетину кордону з 1 жовтня;
  • ставати на військовий облік жінки будуть добровільно.

Раніше "Апостроф" писав, що Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради ухвалив за основу законопроєкт, який передбачав те, що жінки, які мають медичну спеціальність, муситимуть обов’язково ставати на військовий облік.