RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Екссоратника Іллі Киви в Конча-Заспі затримав спецназ поліції - ЗМІ

У середу, 7 вересня, близько 17:00 біля ресторану Купецький двір у селищі Конча-Заспа під Києвом силами спецназу Нацполіції було затримано командира добровольчого батальйону Тероборони Михайла Маймана (він же Михайло Помагайло).

Про це пише "Телеграф".

Видання опублікувало відео затримання.

"За нашими джерелами, поточне звинувачення — за статтею 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років). Далі слідство розглядає можливість перекваліфікації на інші статті", - пише автор матеріалу.

Михайло Майман — ветеран АТО, в березні 2022 став командиром добровольчого формування 14 територіальної громади Києва "Архангела Михайла", який брав участь у звільненні населених пунктів регіону. За інформацією ЗМІ, колись був соратником одіозного Іллі Киви. У ЗМІ звинувачували його і у привласненні великих сум пожертвна українську армію.

"Стосовно Маймана СБУ вже розслідує одне кримінальне провадження, в рамках якого його було затримано влітку за підозрою у торгівлі зброєю", - додають в матеріалі.