RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Переорати воронками від вибухів: військовий експерт пояснив, як вчинити з Кримським мостом

Україна може частково зруйнувати Кримський міст, завдяки чому окупанти не зможуть його використовувати для перекидання техніки та особового складу.

Подібну думку озвучив військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі.

Зокрема, фахівець вирішив заперечити радникові Офісу президента Олексію Арестовичу, який стверджував, що Україна може знищити Кримський міст лише за допомогою тактичної ядерної зброї.

За словами Жданова, Києву достатньо частково зруйнувати конструкцію, щоб Росія не змогла її експлуатувати у військовому плані. В якості прикладу експерт навів удари українських Збройних сил по Антонівському мосту в Херсоні.

"Необов'язково валити центральний проліт, який найбільший і найміцніший у цьому мості. Я завжди був прихильником того, що треба вивести з ладу його як міст - ось те, що ми зробили з Антонівським мостом: дорожній проліт не обрушений, міст де-факто цілий, але експлуатувати його не можна, важка техніка мостом не пройде. Чому б у Кримському мосту в'їзд не переорати воронками від вибухів ракет? Чи не обрушити якийсь невеликий проліт безпосередньо поблизу берега?", - задався питанням Жданов і додав, що обвал будь-якого прольоту ставить хрест на експлуатації всього мосту.

Більше того, як стверджує військовий експерт, Генеральний штаб ЗСУ скористається можливістю для удару Кримським мостом у момент, коли в розпорядженні буде необхідне озброєння.

Також читайте матеріал "Апострофа": ”Питання знищення Кримського мосту вже на порядку денному - Рефат Чубаров”