RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

"Особливий" опалювальний сезон: як зміниться призначення субсидій та як отримати пільги

У жовтні розпочнеться особливий опалювальний період, який проходитиме в умовах широкомасштабної агресії Росії проти України. А відтак домогосподарства з низьким рівнем доходів потребуватимуть допомоги від держави у вигляді житлових субсидій.

Про це інформує Пенсійний фонд України.

Субсидій на оплату житлово-комунальних послуг чекатимуть громадяни, які перебувають на території адміністративно-територіальних одиниць, де органи соціального захисту населення, зокрема, через бойові дії не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування.

Міністерство соціальної політики України пропонує оновити механізм призначення субсидій і пільг на оплату ЖКП, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, інформують у ПФУ.

Щоб захистити право внутрішньо-переміщених осіб, громадян, які знаходяться в окупації або проживають на територіях, де тривають бойові дії, на отримання житлових субсидій, Мінсоцполітики пропонує здійснювати призначення субсидій і пільг через Пенсійний фонд України.

У Міністерстві переконують, що використання екстериторіального принципу роботи та ІТ-систем Пенсійного фонду дозволить прийняти та опрацювати документи громадян на отримання житлових субсидій і пільг в будь-якій точці України. Скажімо, субсидію для громадян, які проживали в Херсонській чи Запорізькій області, можна буде призначити у Львові чи Вінниці.

При цьому, процес нарахування та виплати пільг та житлових субсидій відбуватиметься автоматично, із забезпеченням захисту персональних даних отримувачів субсидій, зокрема, від агресора.

Документи зберігатимуться виключно в електронній формі, наголосили у ПФУ.

Нагадаємо, раніше ми писали, як переселенцям оформлювати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.