RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

За наказом екскерівника харківського СБУ Дудіна для запису лже-показів викрадали та били людей - ЗМІ

Затриманого напередодні за підозрою у держзраді екскерівника управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна відправили Печерським райсудом Києва під арешт без права внесення застави. Крім держзради, йому інкримінують самовільне залишення місця служби, спробу захоплення влади в регіоні та викрадення людей, з яких вибивали брехливі покази.

Про це пише видання "Коментарі".

Як пишуть журналісти, захопити владу Дудін намагався на Харківщині в перші дні війни, і для цього нібито задіяв підрозділ "Альфа". Також повідомляється, що Дудін причетний до викрадення людей, з яких згодом вибивали брехливі свідчення з метою дискредитації представників влади, в тому числі.

Відео за участю викраденої людини, яка незаконно утримується в підвальному приміщенні, Дудін опублікував у Facebook, вказавши, що воно нібито доводить "співпрацю голови ОП Андрія Єрмака і харківського підприємця Вадима Слюсарєва з ФСБ РФ".

"Ім'я людини на відео Олег Передерій, він зв'язаний скотчем, а "свідчення" зачитує під загрозою фізичної розправи", - йдеться у матеріалі.

У ДБР наразі відпрацьовують усіх, хто за наказом Дудіна міг бути причетним до викрадення та побиття людей.

У політичних телеграм-каналах зазначається, що Дудін був причетний до тиску на харківських бізнесменів, "яких "обілечував" або сам, або це робили його підлеглі".

Видання звертає увагу, що Дудін не був публічною людиною, проте після звільнення зареєструвався у Facebook та YouTube-канал.

"На цих майданчиках він тепер усіляко намагається дискредитувати представників української влади, зокрема президента Володимира Зеленського, а також співробітників правоохоронних органів", - констатують "Коментарі".

Дудіна було звільнено з посади голови харківського обласного управління СБУ після візиту Володимира Зеленського до Харкова. 11 вересня Дудіна вже затримали співробітники ДБР на західній Україні.