На Полтавщині створили унікальний евакуаційний автобус для перевезення поранених військових

Полтавські військові медики отримали унікальний автобус для евакуації поранених бійців і цивільних та надання їм допомоги.

Про це повідомив очільник області Дмитро Лунін.

"Полтавська ОВА знайшла за кордоном звичайний автобус, залучила бізнес і волонтерів. Авто повністю переробили. В результаті вийшов унікальний мобільний шпиталь зі всіма "наворотами": від дефібрилятора до забезпечення киснем. Транспорт має 9 ліжок. Бус передали військовим медикам", – зазначив начальник Полтавської ОВА.

Він розповів, що автобус оснащений сучасним медичним обладнанням: інфузоматом, дихальним апаратом, ношами, дефібрилятором, монітором пацієнта, забезпечений киснем.

Очільник Полтавщини подякував меценатам та всім, хто фінансово підтримав цю ініціативу: Юрію Лупаєнку, гендиректору ПрАТ "Фірма "Полтавпиво" Василю Лавріченку, а також мережі аптек "Тріоль" та ТОВ "УЗТК Трейд".

Дмитро Лунін наголосив, що за час війни Полтавщина стала надійним тилом для фронтових областей: "Медзаклади області пролікували понад 170 тисяч переселенців, зокрема 30 тисяч – у стаціонарах. Ми приймаємо і поранених військових та забезпечуємо їх лікуванням і відновленням. Медицина Полтавщини дає гідну відповідь на всі виклики, які принесла війна".