RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Зайвих грошей вони не мають: що буде з фінансуванням анексованих РФ територій України

Росія за підсумками фейкових референдумів "прийняла" до свого складу чотири області України. Проте грошей на фінансування захоплених українських територій РФ не має.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

"Їх Мінфіну – труба, тому думаю, що ці "нові" території, якщо вони не будуть звільнені ЗСУ, залишаться на самофінансуванні. Але, навіть якщо щось і виділять, то в путінській Росії ці гроші розкрадуть і до населення нічого не дійде", - каже співрозмовник "Апострофа", наближений до фінансових органів влади України.

Читайте також: Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії: що до нього входить

З цим погоджується й інвестиційний банкір та фінансовий аналітик Сергій Фурса.

"Зараз російський бюджет уже дефіцитний, тому зайвих грошей вони не мають. Те, що вони зараз заявляють (про фінансування окупованих територій), це просто заяви", - зазначив він.

Однак у питанні фінансування окупованих регіонів України російська влада не розраховує на бюджетні кошти. Керівник аналітичного спрямування мережі "АНТС" Ілля Несходовський нагадав, що Кремль доручив російським регіонам "взяти шефство" над окупованими територіями, а тому гроші на них виділятимуться не з федерального бюджету, а з бюджетів суб'єктів федерації.

"А це означає, що на місцевому рівні вони повинні будуть відмовитися від якихось програм. Наприклад, так було, коли для того, щоб побудувати так званий "Кримський міст", вони скасували дуже багато термінових програм будівництва", - пояснив експерт.

Детальнiше читайте в матеріалі "Апострофа": Сутінкова зона: що чекає на захоплені Кремлем території.