RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

Росія відправила в Україну 500 "мобіків" із проблемними автоматами Калашнікова: зведення Генштабу ЗСУ

Збройні сили України восьмий місяць з початку повномасштабного вторгнення РФ ведуть бої з окупантами - противник відправляє на фронт мобілізованих із проблемними автоматами Калашнікова 2012 виробництва.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, зупинити контрнаступ ЗСУ на окремих напрямках та вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Також окупанти продовжують порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдаючи ударів по критичній інфраструктурі та житлових районах.

Читайте також: Росіяни вдарили по ринку в Авдіївці: фото та останні подробиці.

Впродовж доби окупанти завдали 3 ракетних та 4 авіаційних удари, а також здійснили до 10 обстрілів з РСЗВ. Обстріли проводились на наступних напрямках:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Миропілля, Стукалівка, Середина Буда, Рожковичі і Павлівка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанськ, Стрілеча та Уди;
  • на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, дульної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Зарічне, Серебрянка, Спірне, Терни та Торське;
  • на Бахмутському напрямку противник завдавав вогневого ураження вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк та Залізне;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних типів, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Первомайське, Олександропіль, Новокалинове, Мар’їнка, Пречистівка, Золота Нива та Тоненьке.

На Південнобузькому напрямку було обстріляно райони понад 40 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення. Ворог намагається компенсувати значні втрати за рахунок нових партій мобілізованих громадян Російської Федерації, які пройшли прискорену підготовку. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Новосадове, Бахмутське, Іванград, Бахмут, Соледар, Спірне, Майорськ та Красногорівка.

Тим часом, до 500 мобілізованих військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії вибули в зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях. Характерна ознаки так званого "молодого поповнення": засоби захисту, шоломи радянського зразка і автомати АК-12, що мають дуже негативний досвід застосування.

АК-12 було створено концерном “Калашников” і представлено широкому загалу в січні 2012 року. Являв собою принципово новий, але реалізований з використанням загальної схеми і технічних рішень старих модифікацій АК. Досвід бойового застосування під час боїв в Україні виявився настільки негативним, що через лічені тижні реальної експлуатації було запропоновано фактично провести демодернізацію даного зразка зброї.

Раніше ми повідомляли, що у найближчі дні Збройні сили України отримають від Німеччини нову партію озброєння, включаючи самохідні артилерійські установки та реактивні системи залпового вогню.