RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Відбуваються дивні події: росіяни звертаються до України з незвичайними проханнями

Дипломатичні представництва України на пострадянському просторі заявляють, що росіяни "розчаровані" в чинній російській владі та готові прискорити динаміку розпаду в Росії, що призведе до масових заворушень та повалення уряду. Вони виступають із пропозицією своєї "допомоги" у здійсненні терористичних актів в РФ.

Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко у Telegram.

Читайте також: Що таке ІПСО і як не дати ворогам себе залякати: поради військового психолога

Він зазначив, що громадяни Росії звернулися до дипломатів із такою пропозицією. Мовляв, подібні теракти мають "переконати населення Росії, що чинна влада зайшла надто далеко у війні" на території України.

"Тож просять українську владу підтримати їхні зусилля та надати відповідні кошти для реалізації їхніх намірів. Такі пропозиції однозначно відхиляли, але ось що цікаво... Майже всі звернулися - колишні силовики чи силовики. І як ми всі знаємо, приставка "колишній" до цих вакансій в Росії не відноситься", - зазначив він.

Експерт припускає, що, очевидно, через усвідомлення воєнних злочинів російських військ в Україні та терору проти українців Москва вирішила піти на хитрість. Хоче не просто безпідставно звинувачувати владу України у "загрозах російській державі", а здійснити операції з надання "речових доказів" погроз.

"Тобто, замість того, щоб генерувати фейкові звинувачення, Росії було б досить вигідно представити громадськості якісь "реальні факти" - фінансування, вибухівку, контакти, фото та відео, які викривають українських дипломатів. Однак детально розроблений план був приречений на провал із самого початку, оскільки Україна не веде терору проти цивільного населення. Тим не менш, росіяни продовжують випробовувати "удачу", просуваючи свій план, звертаючись до представників посольств різного рівня в Азербайджані, Казахстані, Грузії та Узбекистані", - додав Олександр Коваленко.

Раніше ми писали, що Росія спробує представити Україну країною-терористом, щоб у світі не визнали таку саму РФ.