RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Як відмити каструлю від нагару - способи від досвідчених домогосподарок

Щоб позбавитися нагару на каструлі або будь-якого іншого кухонного начиння, є безліч дешевих і ефективних способів. Домогосподарки, які поділилися лайфхаками, як відмити стару каструлю з нержавіючої сталі до блиску, виділяють п'ять таких засобів: харчова сода, лимон, оцет, фольга та Coca-Cola.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Відмивають будь-який нагар: 4 народні засоби для чищення антипригарної сковороди

Харчова сода та вода

Харчова сода активно використовується при прибиранні вдома, тому що вона ефективно усуває безліч забруднень, з яким іноді не справляються навіть найдорожчі засоби для чищення. В даному випадку необхідно налити в каструлю з нагаром усередину води, довести до кипіння і дати охолонути на п'ять хвилин, а потім злити. Далі варто посипати дно харчовою содою і за кілька годин прибрати нагар жорсткою стороною губки.

Оцет

Якщо сода не допомогла в попередньому варіанті, тоді перед кип'ятінням у воду варто налити оцту в пропорції один до одного. Для більшої ефективності рекомендується цю воду не зливати, а засипати в неї соду.

Фольга

Дротова металева сітка не завжди справляється з обгорілим дном. Можна зім'яти кульку з фольги і протерти нею замочене кухонне начиння.

Coca-Cola

Це газована вода розчинить нагар з такою ж ефективністю, як і сода. Її потрібно налити в каструлю з нагаром, залишити на кілька годин, а потім просто помити.

Лимон

Лимонний сік діє як і оцет, але не має такого різкого запаху. Для цього способу потрібно нарізати два лимони дольками і покласти в каструлю, що обгоріла, потім залити водою і залишити півгодини. Далі слід очистити дно губкою або кулькою фольги.

Якщо з одного разу не вдалося справитися з проблемою, тоді необхідно повторити дані маніпуляції ще кілька разів.

Раніше "Апостроф" писав про народний засіб, який допоможе позбавитися липкого жиру на кухні.